Kenyerek
A szokásos „ mindennapi kenyeremet” megbolondítottam egy kicsit.
Hozzávalók:
170 gr FOGYI-DIABETIKUS KENYÉR sütőkeverék
260 gr finomliszt Bl 55
1 zacskó szárított élesztő
370 ml langyos víz
fenyőmag
lenmag
napraforgómag
tökmag
Az első kenyérhez: petrezselyem, snidling, olívaolaj
A második kenyérhez: petrezselyem, szárított paradicsom, olívaolaj
napraforgómag
tökmag
Az első kenyérhez: petrezselyem, snidling, olívaolaj
A második kenyérhez: petrezselyem, szárított paradicsom, olívaolaj
A kétféle lisztet összekevertem, a kenyérsütőgépbe beleöntöttem a langyos vizet, rászórtam a lisztkeveréket, a tetejére az élesztőt, majd a magokat, és hagytam, hogy a gép összekeverje, és kelessze. Amikor félig megkelt kiloptam a gépből a tésztát, a keverőlapátot is kivettem, azt már vissza se tettem.
A tésztát kinyújtottam. Az első változatot vékonyan megkentem olívaolajjal, és az apróra vágott petrezselyem és snidling keverékével, feltekertem, mint a beiglit, és visszatettem a gépbe.
A második változatot ugyanígy előkészítettem, megkentem a szárított paradicsom olívaolajával, megszórtam petrezselyemmel, és apróra vágott szárított paradicsommal, feltekerés után ment vissza a gépbe tovább kelni és sülni.A tésztát kinyújtottam. Az első változatot vékonyan megkentem olívaolajjal, és az apróra vágott petrezselyem és snidling keverékével, feltekertem, mint a beiglit, és visszatettem a gépbe.
3 megjegyzés:
Hú, mindkettő nagyon jól hangzik:-)
ilyet én is kérek!
Köszi Gabojsza, nemcsak a hangzása volt jó, hanem az íze is.:-)
Grenadine, ezek már elfogytak, majd a következő sütésből kapsz :-)
Megjegyzés küldése