Málnás kakaós charlotte
Hozzávalók :
6 tojás,
5 evőkanál finomliszt liszt 120gr
5 csapott evőkanál édesítő
pár kanál diabetikus málnalekvár
pár evőkanál rum
1/2 liter tejszín,
1 doboz mélyhűtött málna
3 csapott evőkanál édesítő,
1 zacskó Horváth Rozi zselatin
A sütőt bekapcsoltam 220 fokra állítva. A tojások fehérjét a sárgájától szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem a kézirobotgéppel Továbbvertem az édesítővel, majd a tojássárgájával. Ezután jött a liszt, és a kakaó, azzal már nem vertem, hanem kanállal óvatosan, hogy ne törjön össze a hab elkevertem. Sütőport nem tettem bele, mert nem akartam, hogy sülés közben felemelkedjen, minél laposabb marad, annál jobb. Azoknak a bartátnőimnek, akik arra panaszkodnak, hogy nekik nem nő meg a piskóta azt szoktam tanácsolni, hogy süssenek roládot, annak direkt használ, ha nem nő meg. :-)
A tejszínt kemény habbá vertem az édesítővel, majd elkevertem a kihűlt, zselatinos málnalével. A málnából pár szemet félretettem a díszítéshez, a többit a tejszínhabos krémbe kevertem óvatosan, hogy a málnaszemek ne törtjenek össze.
Egy nagy gömbölyű tálat kibéleltem a piskótaszeletekkel, meglocsoltam egy kis rummal, és beleöntöttem a málnás, tejszínes krémet. Pár óra alatt a hűtőben szépen megdermedt..
Tálaláskor a tészta szélét egy késsel meglazítottam, és kiborítottam egy tálra
Tejszínhabbal és a félretett málnaszemekkel díszítettem.
6 megjegyzés:
Jaj, de nagyon guszta és biztosan finom is:-) Charlotte nálam még nem készült, de már érik a gondolat:-)
nagyon egyszerű, látványos, és finom. Sokkal jobban néz ki, mint amennyi munka van benne. Próbáld ki :-)
kedves Kata!
szeretnélek személyesen megkeresni, de nem találtam email-címet az oldaladon:-( megtennéd, kérlek, hogy az info@nosalty.hu címre elküldöd az emailed?
Előre is köszönöm,
nosalty
Nosalty, elküldtem az e-mail címemet.
Kedves Kata!
Kipróbáltam ezt a málnás finomságot, de zseléfixet használtam a sima zselatin helyett, és nem lett igazán kemény. Úgy oldottam meg, hogy beraktam néhány órára a fagyasztóba. Egy baráti bulira vittem, de sajnos a melegben nagyon összeesett. Minden esetre a lányok el voltak így is ájulva tőle (bár kanalazni kellett) :-)
Adrienn
Kedves Adrienne, biztos finom volt, ha zseléfixet használsz, legközelebb tegyél bele többet. Velem is előfordult már, hogy vendégségbe vittem valami hasonlót, és amikor kiborítottam nagy büszkén a tálra, összelappadt az egész. Én szomorú voltam, a többiek viszont boldogan kanalazták. :-)
Megjegyzés küldése