Csokis, narancsos koszorú GBT
A GBT-re vittem ezt a süteményt, nagyjából ugyanaz, mint a narancsos kevert kuglóf, de egy kicsit azért módosítottam rajta. Éppen, mert annyira hasonló nem készültem közzétenni, de mivel Gabojsza lefotózta, és nevet is adott neki, :-) gondoltam mégis megírom.
A vajat a liszttel morzsásra kevertem, hozzáadtam a sót, a sütőport, az édesítőt, és tovább kevertem, után egyenként a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan hozzáadtam a masszához. Kiolajozott és lisztezett formába öntöttem, és 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem tűpróbáig. Kb. 25 perc. A sütőben hagytam langyosra hűlni.
Közben a csokit vízfürdőn felolvasztottam, 2 dkg vajjal, és 3 evőkanál forró vízzel jól elkevertem.
A fehér mázhoz 2 evőkanál édesítőt 1 evőkanál narancslikrőrrel, 1 evőkanál narancslével, 1 evőkanál meleg vízzel simára kevertem.
A narancs és a citrom levét kifacsartam, hozzáöntöttem a narancslikőrt.
A tészát kivettem a sütőből, egy tányérra borítottam, egy nagy fecskendőbe felszívtam a naracsos, citromos, narancslikőrős keveréket, és több helyen a tésztába nyomtam.
Bekentem a csokimázzal úgy, hogy az oldalán itt, ott helyet hagytam a fehér máznak, és azt is rákentem. A tetejét édesítővel kandírozott narancshéjjal díszítettem.
Egy nagy tállal letakarva egy éjszaka pihent az erkélyen.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg édesítő
4 tojás
½ sütőpor
csipet só
1 dl narancslikőr
1 narancs
1 citrom
A csokimázhoz:
1 tábla diabetikus keserűcsokoládé 70%-os
2 dkg vaj
3 evőkanál meleg víz
A fehér mázhoz:
2 evőkanál édesítő
1 evőkanál narancslikőr
1 evőkanál meleg víz
A kép Gabojszától van, köszönet érte :-)
A vajat a liszttel morzsásra kevertem, hozzáadtam a sót, a sütőport, az édesítőt, és tovább kevertem, után egyenként a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan hozzáadtam a masszához. Kiolajozott és lisztezett formába öntöttem, és 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem tűpróbáig. Kb. 25 perc. A sütőben hagytam langyosra hűlni.
Közben a csokit vízfürdőn felolvasztottam, 2 dkg vajjal, és 3 evőkanál forró vízzel jól elkevertem.
A fehér mázhoz 2 evőkanál édesítőt 1 evőkanál narancslikrőrrel, 1 evőkanál narancslével, 1 evőkanál meleg vízzel simára kevertem.
A narancs és a citrom levét kifacsartam, hozzáöntöttem a narancslikőrt.
A tészát kivettem a sütőből, egy tányérra borítottam, egy nagy fecskendőbe felszívtam a naracsos, citromos, narancslikőrős keveréket, és több helyen a tésztába nyomtam.
Bekentem a csokimázzal úgy, hogy az oldalán itt, ott helyet hagytam a fehér máznak, és azt is rákentem. A tetejét édesítővel kandírozott narancshéjjal díszítettem.
Egy nagy tállal letakarva egy éjszaka pihent az erkélyen.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg édesítő
4 tojás
½ sütőpor
csipet só
1 dl narancslikőr
1 narancs
1 citrom
A csokimázhoz:
1 tábla diabetikus keserűcsokoládé 70%-os
2 dkg vaj
3 evőkanál meleg víz
A fehér mázhoz:
2 evőkanál édesítő
1 evőkanál narancslikőr
1 evőkanál meleg víz
A kép Gabojszától van, köszönet érte :-)
4 megjegyzés:
Naaagyon finom volt!:-)))
Biztos finom lehet, de szerintem a narancslikőr tutira nem való egy diabetikus édességbe (legalábbis egy cukorbeteg és egy élelmiszeripari vegyész lányaként felnőve ezt tanultam!
Gabojsza köszi :-)
Kedves Névtelen. Teljesen igazad van, de a mennyiség, ami az egészben van olyan kevés, hogy az egy szeletre jutó kalória, amennyinél többet egy cukorbeteg nem ehet,:-( elhanyagolható.
Megjegyzés küldése