Zabkorpás-almás muffin
A zabkorpáról sokféle nézet terjeng, egy ideig ő volt az ügyeletes csodaszer, most éppen megfosztották ettől a kitüntető címtől. Mindenesetre azt nem vitatja senki, hogy rostban gazdag, szénhidrátban szegény, jó a glikémiás indexe, úgyhogy ezek a tulajdonságai alkalmassá teszik a fogyókúrás, és diabetikus diétába való beillesztésre akkor is, ha nem mulaszt el egycsapásra százféle betegséget. :-)
Az almát meghámoztam, és apró kockákra vágtam, majd összes hozzávalót összekevertem, a muffinformákba minyonpapírt tettem, és belekanalaztam a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. Kb. 10 perc.
12 db lett. 1 darabban: energia 127 KCal, szénhidrát 14 gr
Mint minden muffin, ez is nagyon jól viselkedik a mélyhűtőben, így kihűlés után a többség odakerült. Mikróban kb 2 percig melegítem, és már kész a reggeli, egy pohár teával igazán finom. Esetleg egy kis cukor nélkül eltett lekvárt is lehet rákenni.
25 dkg zabkorpa,
1 tojás
1 alma
½ dl olaj
3 dl rostos almalé
2 evőkanál édesítő
1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
½ zacskó sütőpor
12 db lett. 1 darabban: energia 127 KCal, szénhidrát 14 gr
3 megjegyzés:
Nagyon teszik ez a recept:)
Rostos almalevet hol szoktál beszerezni?
Bármelyik nagy élelmiszerboltban, de ha nem rostos az se baj, csak legyen 100 %-os, hogy ne legyen tele cukorral :-)
a fehérvári úti piacon 5 literes dobozos 100%os almalét lehet kapni 1200ért. ugyanez a culinarisban is van némileg drágábban :)
nem tartalmaz tartósítószert, cukrot, színezéket, kizárólag alma felhasználásával készült.
www.koroskertesz.hu
ja, és nagyon finom! :)
Megjegyzés küldése