Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. január 14., hétfő

Mindent bele torta fél óra alatt

Mégiscsak jó lenne holnapra egy torta, jutott eszembe tegnap este 10 óra körül. Gyorsan körülnéztem, mi lelhető fel a hűtőben és a kamrában.
Itthon találtam:

20 dkg túrót,
2 dl tejszínt,
3/4 pohár joghurtot,
1 narancsot a héja nélkül –azt már tegnap belereszeltem valamibe-
1 üveg diabetikus vegyesbefőttet,
1 zacskó zselatint,
narancslikőrt
½ doboz babapiskótát
3 evőkanál édesítőt

A túrót a joghurttal, az édesítővel és a belső hártyájától megfosztott naranccsal és a narancslikőrrel a robotgépben pépesítettem, a befőtt levét egy lábosba szűrtem, elkevertem benne a zselatint és felfőztem. A tejszínt kemény habbá vertem, óvatosan elkevertem a túrós masszával. Addigra a zselatin kihűlt, azt is hozzákevertem. Belekevertem a befőttet. A babapiskóta kevés volt ahhoz, hogy körberakjam vele a tálat, ezért apróra tördeltem, és belekevertem.
Kivizezett formába öntöttem, és éjszakára a hűtőbe tettem.
Mindekinek nagyon izlett.


7 megjegyzés:

Déni 2008. január 14. 20:53  

Kata, a babapiskóta diabetikus (lehet egyáltalán olyat kapni?), vagy ennyi "bűnözés" belefér? Sok-sok jó kis babapiskótás receptem van, szereti is a család és a barátok, de én alig merek enni belőle, s emiatt nem is szívesen készítem. Ha engedi a recept, inkább sütök hozzá piskótát, és azt vágom fel.
Továbbra is nagyon tetszik az oldal!
Üdv: Kati

Névtelen,  2008. január 14. 21:54  

A torta elég jól néz ki:)úgy tudok örülni ha egy ilyen mindent itthon valamit csinálok és jó sül ki belőle!
DÉNI
BABAPISKÓTA VAN (itthon) DIABETIKUS-Manner típúsú. Mondjuk ennél jobb csak az lehetne, ha még teljes kiőrlésű is lenne-utobbit még nem láttam sehol.:)
Gourmandlizard

Piszke 2008. január 14. 23:15  

klassz a kép! legközelebb küldj át egy kicsit hozzánk!vagy találkozzunk a kajáldában ;-)

Cukroskata 2008. január 14. 23:31  

Köszönöm szépen Déni :-) A babapiskóta diabetikus. A CBA-ban szoktam venni, a Manner-nek van diabetikus változata is. 180KCal/100gr.

Cukroskata 2008. január 14. 23:35  

Köszönöm Gurmandlizard. :-) jó dolog előre készülni, mindenfélét vásárolni, és sütni valami finomat, de az ilyen gyorsan valamit az itthon lévő dolgokból, néha még jobb :-)

Piszke, képet küldjek vagy tortát? :-)))

Déni 2008. január 15. 20:20  

Köszi, eddig ezzel nem találkoztam, de mostmár keresni fogom!

Névtelen,  2010. január 6. 5:18  
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP