Joghurttorta
Ha vendégségbe megyek általában viszek magammal valami süteményt. Egyrészt azért, mert a vendéglátók örülnek neki, másrészt azért, mert mindig előkerül valami édesség, amit vissza kell utasítanom, bármilyen jól néz ki, ami nekem is, és a házaiaknak is kellemetlen. Így viszont nyugodtan ehetek velük együtt. Ma egy régi barátnőmhöz, megyek, ezért tegnap este összedobtam egy joghurttortát.
Hozzávalók:
4 pohár joghurt 560gr.
3 evőkanál édesítő,
1 doboz mélyhűtött vegyes gyümölcs 300 gr.
1 zacskó zselatin,
dl. tejszín
A joghurtot, az édesítőt és a zselatint egy lábosban összekevertem, és kevergetve felmelegítettem. Jó meleg legyen, de nem szabad felforralni. Amíg hűlt, felvertem a tejszínt, és egy rövid időre betettem a gyümölcsöt a mikróba, kb. 1 percre, hogy langyos legyen. A gyümölcsöt leszűrtem, a levét a joghurtos masszába belekevertem. utána megy bele a tejszínhab, és végül a gyümölcs. Kuglófformába öntöttem, és a hűtőbe tettem éjszakára. Két, három óra alatt megszilárdul, de én a biztonság kedvéért előző nap meg szoktam csinálni.
Ma délelőtt kiborítottam egy tortapapírra és becsomagoltam. Mindig egyszerű celofánba csomagolom a süteményeket. Olcsó, nem szakad, könnyen igazodik a süti formájához, és az átlátszósága miatt jól is néz ki.
5 megjegyzés:
ez nagyon jó ötlet, tetszik.
üdv:marisom
Örülök, hogy tetszik, tényleg nagyon egyszerű megcsinálni, és finom, könnyű édesség :-)
szia én megcsináltam az aposom szülinapjára.ő nem ehett cukrossat. nagyon izlet neki .köszönöm andi tatárol
Köszönöm Andi, remélem ízlett neki :-)
Kedves Kata!
Azt szeretném kérdezni, hogy sima tejszín (pl.:Hulala) is megfelel, vagy van van valamilyen speciális diabetikus tejszín? Illetve még annyi, hogy a gyümölcs cukor tartalma nem okoz- e gondot?
Köszönöm a segítséget :)
Megjegyzés küldése