Aranygaluska muffinformában
Imádom az aranygaluskát. Nagymamám mindig azzal hárította el, ha aranygaluskáért nyúztam, hogy nagy munka, és egyébként is csak akkor érdemes sütni, ha mindenki otthon van, mert aranygaluskából nem lehet keveset csinálni. Már akkor elhatároztam, hogy én ha nagy leszek, majd sütök belőle keveset. Sok egyéb tervem is volt, pl: leves elött, és közben is vizet fogok inni, csokoládét fogok vacsorázni, és a friss kenyér ropogós héját útban hazafelé körbe fogom rágni. Ezekből mind nem lett semmi, de tudok kevés aranygaluskát sütni.
Hozzávalók:
25 dkg diabetikus linzerlisztkeverék
5 dkg margarin
1/2 zacskó szárított élesztő;
3 evőkanál édesítő;
2 tojássárgája
2,5 dl tej
pár csepp vanília aroma
cukor nélkül eltett baracklekvár
darált dió
vaj
A hozzávalókat a lekvár és a dió kivételével beleszórom a kenyérsütőgépembe, és hagyom, hogy megdagassza és megkelessze. A muffinforma mélyedéseit kivajazom. Ha a tészta megkelt kiveszem, kis darabkákat tépek le belőle, ellapítom a tenyeremen, egy kis kanál baracklekvárt teszek a közepére, és golyót formálok belőle.
A golyócskákat olvasztott margarinba mártom, majd darált dióba forgatom. Egy mélyedésbe három golyót teszek.
30 fokos sütőben még egy negyedórát kelesztem, aztán felkapcsolom a sütőt és 180 fokon megsütöm.
Ami nem fogy el, azt még langyosan folpacba csomagolom, és beteszem a mélyhűtő;be. Mikróban max. 1 perc alatt kiolvad, és olyan, mint a friss. 11 db. lett. 1db: energia 163,9 Kcal szénhidrát 5,7 gr.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése