Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. november 13., péntek

Blogszülinap 2

Kedves naplóm, úgyis mint blog! Eljött a második születésnapod. Őszintén szólva, amikor elkezdtelek, nem hittem, hogy megéred ezt a kort. Azt gondoltam, hogy csak egy pár kipróbált receptemet fogom beírni az elektronikus lapjaidra, aztán sorsodra hagylak, de nem így történt. Rajtam kívül olvasnak téged  még 96 országból  elképesztően  sokan. Mindig újra és újra meglepődöm, és csodálkozom is ezen, és nagyon örülök :-)

19 megjegyzés:

Tigrislilijom 2009. november 13. 23:10  

Gratulálok az évfordulóhoz!

gabojsza 2009. november 14. 0:21  

Boldog blogszülinapot! :-)))

"saját levében" 2009. november 14. 7:43  

Most már nem szabad abbahagyni, mert esetleg magadban is kárt tennél vele! És bennünk is. Gratulálok!

Vesta 2009. november 14. 7:54  

Bizony,folytatnod kell!Gratulálok szintén!

Yasmine 2009. november 14. 9:33  

Szeretettel gratulálok! És még sok-sok évfordulón szeretnék gratulálni! :-))

BeckZsu 2009. november 14. 10:42  

Mit is lehet ilyenkor mondani?
Boldog szülnapot, és még sok továbbit!

Palócprovence 2009. november 14. 16:27  

Boldog blogszülinapot! :)

Ízbolygó 2009. november 14. 18:43  

Szívből gratulálok! Még sok évig!:-)

Gyöngyi 2009. november 14. 22:26  

Boldog születésnapot!

Cukroskata 2009. november 15. 18:16  

Köszönöm szépen mindenkinek :-)

Mária 2009. november 16. 15:36  

Gratulálok szívből és jó folytatást.

dixike12 2009. november 17. 12:16  

Gratulálok a szüli naphoz, nagyon jó hogy megosztod a receptjeid.
Most a húsgombocost foom kiprobálni.

Garffyka 2009. december 3. 13:01  

Gratulálok & nagyon boldog születésnapot! Még sokat-sokat-sokat :)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP