Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. november 9., hétfő

Citromos muffin

Ha úgy érzem, hogy gyorsan kéne valami édesség, akkor jöhet a muffin.

Hozzávalók:

A muffinhoz:

1 pohár joghurt
1 joghurtos pohár liszt
1/2 joghurtos pohár édesítő
1/2 joghurtos pohár olivaolaj
1/2 zacskó Horvát Rozi sütőpor
1 tojás
1 citrom reszelt héja

A mázhoz:

1 citrom leve
1 evőkanál édesítő

A citromhéjhoz:

1 citrom héja
1 evőkanál édesítő

A muffinhoz a hozzávalókat egy tálba öntöttem, lazán összekevertem, és muffinformába kanalaztam. 180 fokon 18 percig sütöttem.

A mázhoz a citromot kifacsartam, és belekevertem az édesítőt, és ráfolyattam a muffinok tetejére.

Egy citromot vékonyan meghámoztam, a héjat csíkokra vágtam, egy kevés vízben  felforraltam,  a vizet leöntöttem róla. Ezután friss vizet kapott, beletettem az édesítőt, és addig főztem, amíg az összes levét megitta. Ezzel díszítettem a muffinokat.12 db lett. 1 db-ban: energia 112,6 KCal, szénhidrát: 9,9 gr6 megjegyzés:

trinity 2009. november 10. 0:48  

Jujj, Kata-ez nagyon jó...Nekem , mikor Zsófinak sütök-minimum 16 g CH lesz egy muffinban...Ez szuper, hogy ebben csak ennyi van! El is mentem-köszi!!

trinity 2009. november 10. 0:48  
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Cukroskata 2009. november 11. 16:22  

Trinity, ezek nagyon kicsike muffinok, a minimuffinformában sütöttem.

ronci 2010. április 3. 16:44  

Jujj, ez nagyon jól néz ki. Ki kell próbáljam :)

Cukroskata 2010. április 6. 15:10  

Köszi Ronci, majd írd meg, hogy sikerült :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP