Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. június 3., szerda

VKF XXV Krumplis kenyérfélék, és sós sütik




Anna szuperjó krumplis pizzát sütött lóhalálában. A krumpli nem a tésztájában van, hanem a tetején hivalkodik. Azt hiszem érdemes kipróbálni.





Garffyka pörgött, levelet írt, és egyre másra kerültek ki a keze alól a krumplis ételek. Édesburgonyás zsömlécskéi nagyon étvágygerjesztőek.









Caviar et Lentille élete első VKF-jére krumplis, paradicsomos, mozzarellás tortillát alkotott. Örülünk neked :-)




Manóanyó pár nappal ezelőtt még úgy gondolta, hogy kimarad ebből a fordulóból, de aztán az utolsó napon remek krumplislángost rittyentett.



Szazala Litvániából, jobban mondva egy Krisna-völgyi vegetáriánus könyvből való túrós burgonyás tekercse tejföllel, forrón tálalva. leves mellé, vagy utána, de vacsorára is megállja a helyét.


Szepyke semmit nem bízott a véletlenre.Ez az első VKF amin részt vesz, így kétszer is feltette a krumpliskenyérben sűlt sonkát a blogra. A képen olyan szép a sonka, és olyan ropogósnak látszik a kenyér, hogy én szívesen megnézem többször is. Kár, hogy csak virtuálisan láthatom. A maradék tésztából meglepetés cipócskákat sütött fetával, spenóttal, répával töltve. Még sok, jó VKF-et kívánok neked, és mindenkinek.


The Chef Viki házias konyhájában a krumplileves és a bolgár muszaka után hajtogatott krumplistésztából kolbászos táska is készült. Ez aztán igazi krumpliebéd :-).






Vegavarázs sós indiai csemegéje a Raszedar – réteges golyó látványos és különleges. Azonkívül megtanulhatjuk az indiai paradicsom csatni elkészítésének módját is.





Vica alias KiVi az egyik gumimaci, sok gondolkodás után burgonyás bucit sütött. Érdemes volt gondolkodni :-)

4 megjegyzés:

szepyke 2009. június 3. 12:35  

Jaj, de kedves vagy! Köszönöm szépen!:)))))

anna 2009. június 3. 20:29  

koszonjuk az osszefoglalokat, nagyon jo vkf-kor volt

a pizzat probald ki batran, sztem [+ alex szt is] igazan jo lett '_'

Cukroskata 2009. június 3. 21:24  

Köszönöm Anna, ki fogom próbálni :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP