Sós túrógombóc VKF XVIII.
Az előző posztban már leírtam, hogy a túrót édesen és sósan is szeretem, ezért most jön egy sós recept.
A sós túrógombóc lehet valami szaftos hús körete, de én csak egy kis salátával vacsorára ettem.
Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró,
5 dkg búzadara,
1 tojás,
1 mokkáskanál só,
1 csokor petrezselyem
5 dkg edami sajt,
5 dkg mozzarella
2 dkg vaj
A túrót a tojássárgájákkal, a búzadarával, sóval, és az apróra vágott petrezselyemmel jól összedolgoztam. Egy fél órát hagytam állni, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan hozzákevertem, és vizes kézzel gombócokat formáztam belőle.
A gombócokat enyhén sós vízben forrás után 5 percig főztem.
Egy tűzálló tálat kivajaztam, beletettem a megfőtt gombócokat, rámorzsoltam a mozzarellát, és a reszelt edami sajtot, és sütőben pirosra sütöttem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése