Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. augusztus 20., szerda

Brassói aprópecsenye pulykamellből

Ez a Brassói Buday Péter receptje nyomán készült, de én -szokásomhoz híven- pulykamellet használtam hozzá, nagyon finom lett. Persze álságos dolog szalonnát pirítani, és azt mondani, hogy nem használok sertéshúst, mert a pulykamell egészségesebb, nem is mondom. Azért csinálom pulykamellből, mert jobban szeretem, mint a sertéshúst :-)

Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
1 fej vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1/2 kg nagyobb héjában főtt krumpli
2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

A főtt krumplikat meghámoztam, nagyobb kockákra vágtam, majd kevés olajon megpirítottam.
A bacont felkockáztam, majd egy másik nagy serpenyőben üvegesre pirítottam. Amíg a szalonna pirult, apróra vágtam a hagymát, és a szalonna mellé dobtam.
A pulykamellet is kockákra vágtam, rátettem a hagymára, megsóztam, megborsoztam, rányomtam a fokhagymát, és egy kevés vizzel puhára pároltam, aztán állandó keverés mellett addig sütögettem, amíg szép piros lett. Hozzákevertem a megpirult krumplit, és már tálaltam is. Hideg kovászos uborkával remek étel :-)


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP