Lenmagos, rozsos, korpás kenyér
Megsütöttem Gabojsza dagasztás nélküli, remek kenyerét!!!
Pontosan úgy csináltam, ahogy ő, csak azért írom le, hogy megtaláljam, ha megint meg akarom sütni. A tejsavóport kihagytam, mert sehol nem kaptam, de nem is hiányzik belőle. Abban a szerencsében volt részem, hogy megkóstolhattam az eredetit, így van összehasonlítási alapom :-)
Hozzávalók:
30 dkg (BL55) fehérliszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 ek búzasikér (szejtán)
2 ek bio korpa
3 ek natúr lenmag
2 kk só
½ kk szárított élesztő
4 dl langyos víz
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzákevertem a langyos vizet, letakartam egy konyharuhával, és elmentem dolgozni. Amikor hazajöttem, állandóan az órát néztem, hogy mikor telik le a 12 órás állásidő. Mikor már nem bírtam tovább, kb 11 órát állt, beletettem a sütőbe egy fedeles jénai edényt, bekapcsoltam a sütőt 240 fokra, -nálam ez a maximum- lisztezett deszkára borítottam a tésztát, és kenyér alakúra formáztam, és konyharuháűval letakarva várta, hogy a sütő hőfoka elérje a maximumot. Ekkor óvatosan beletettem a kenyeret a tálba, és fedővel letakarva betettem a sütőbe, 30 percig sütöttem. Után levettem a fedelét, és 20 percig sütöttem fedő nélkül.
Rácsra tettem, és alig vártam, hogy kihűljön. Már langyosan ettünk belőle, finom lett. Az unokám azt mondta, hogy "ilyen finom barna kenyeret még nem ettem" Egyébként én sem :-)
2 megjegyzés:
Ezt én is kpróbálom
Sok sikert -:)
Megjegyzés küldése