Mandulás meggyes muffin liszt nélkül
Ezt a tésztát gyakran szoktam tortának sütni, mandulakrémmel, vagy kávékrémmel töltve nagyon finom.
Amikor sok évvel ezelőtt először készítettem, vendégek jöttek, és valami nagyon különlegeset akartam csinálni nekik. Ez a liszt nélküli mandulatorta jó ötletnek látszott. Fogalmam sincs róla, hogy miért, de nem tudtam kiszedni a formából. Az íze jó volt, de csak kanállal jött ki, kis darabokban. Teljesen magamba zuhantam, másikat sütni már nem volt idő, meg alapanyag se volt hozzá. Menteni a menthetőt, a darabokat egy tálba szórtam, ráöntöttem a közben már elkészült kávékrémet, a tetejét tejszínhabbal díszítettem. Nagyon finom lett, mindenki a receptet követelte. Ekkor a lányom, aki akkor kb. 6-7 éves lehetett, elérkezettnek látta az időt, hogy bekapcsolódjon a társalgásba, és elkezdte a recept közlését, régi szakácskönyvek stílusában: „Végy egy teljesen elszúrt mandulatortát ……”
Nagy siker volt :-)
Ennek ellenére később többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült.
Most muffinformában sütöttem meggyel, és így is remek.
Hozzávalók:
3 evőkanál édesítő Nagy siker volt :-)
Ennek ellenére később többször is megsütöttem, és mindig jól sikerült.
Most muffinformában sütöttem meggyel, és így is remek.
Hozzávalók:
15 dkg darált mandula
3 tojás
½ sütőpor
15 dkg kimagozott meggy (most mélyhűtött, de lehet friss, vagy befőtt is.)
A tojások sárgáját, az édesítővel, és a sütőporral elkevert darált mandulával összekevertem, majd óvatosan hozzáadtam a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A muffinformákba minyonpapírt tettem, és mindegyikbe egy evőkanál tésztát csurgattam, a tetejére meggyet szórtam, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem.
10 darab lett.
1 db: Energia: 161 KCal Szénhidrát 5,8 gr
8 megjegyzés:
"Végy egy teljesen elszúrt mandulatortát..." - ezen nagyon jót nevettem! :)
De így muffinreceptként is jól hangzik, szerintem darált dióval kipróbálom.
Dióval is finom, én szoktam azzal is csinálni, de most mandula volt itthon :-)
Vaj nincs a hozzávalók között, de a recept ezzel kezdődik...
Húúúú, Orsi, tényleg nincs hozzávalòk között, és a muffinban sem Máris javítom :-)
Kedves Kata!
Megsütöttem, sajnos nagy csalodas lett.
Nekem nem egyertelmü a recept, mi az a minyonpapir? En sima maffinpapirt hasznaltam.
Hogy lehet, sargas szine mint a kepen, hiszen a mandula nem sargas?
Nem irsz arrol, hogy a sütöport mikor rakod bele. En a mandulaba kevertem.
Nagyon regen keresgelek liszt nelküli edessegek utan, ennek ugy megörültem, de sajnos nem jött be.
Csalodott vagyok, estere vittem volna vendegsegbe.
Sajnálom Enikő, hogy nem sikerült, a sütőpor belerakása valóban kimaradt a leírásból, de én is a mandulához kevertem, rögtön kijavítom. Szerintem a tojástól sárgás a színe. A minyonpapír ugyanolyan, mint a muffinpapír, csak kisebb. Nem írod, hogy mi nem sikerült. Nem volt ilyen sárgás, vagy csúnya lett, vagy nem jó az íze?
Köszönöm, hogy ilyen hamar valaszolsz.
Nem ilyen sargas,mint a tied ezert nekem nem szep.
Mar, ertem, hogy miert veszik el a papirban. (ha a te papirod kisebb)
Izre jo, mondjuk szerintem lehetne picit edesebb. En kandisin edesitöport tettem bele 3 evk-nal. Ezt Ausztriaban lehet kapni.
A parom diabeteszes, es meggrögzötten nem eszik lisztes dolgokat. Szoval, ami a lenyeg, hogy neki tuti izleni fog.
Enikő, az édesítés ízlés kérdése, a kandisint nem ismerem. Sok édesítő veszít az ízéből sütés közben. A világosabb sütit akarsz próbáld meg legközelebb a mandula belső barna héját is lehámozni, és úgy megdarálni. Egyébként ez a mandulapuding
sem lett olyan világos, mint a muffin .
Megjegyzés küldése