2020. március 9., hétfő




Galette gombával

Hozzávalók:
A tésztához:

50 g Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék 
23 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék 
4 g só
10g almaecet
85 g langyos víz 
1/2 tojás

A feltéthez:

2 ek mascarpone
Só, bors
7 barna csiperkegomba
Mozzarella
Piros és zöld alma,
Dió
Citrom
Petrezselyem 
   

A tojást kicsit felvertem, a felét félretettem, a másik feléhez a többi nedves hozzávalót belekevertem, hozzáadtam sót, és a liszteket és öszegyúrtam, majd  10 percig pihentettem. 

A tésztát pihentetés után kevés bambuszrostliszttel megszórt munkalapon  átgyúrtam, és olyan vékonyra nyújtottam, amennyire tudtam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem.


A szélét behajtogattam, majd a sóval, borssal elkevert mascarponével  megkentem.  180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) 35 percig sütöttem.
Rátettem a gombafejeket. 


Rátépkedtem a mozzarellát. 


Még 10 percig sütöttem. 
Rácson hagytam langyosra hűlni. 

Az almát apróra vágtam, meglocsoltam citromlével, hozzákevertem a diót, és a petrezselymet, és a langyos galettre halmoztam. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)