2020. április 2., csütörtök

Kukoricás krumplileves





A karantén 24. napján már végképp nem tudtam, hogy mi legyen az ebéd. Jobb időkben ilyen esetben az általam kifejlesztett krumplilevest szoktam főzni, így körülnéztem, és kiderült, hogy minden van hozzá, kivéve a petrezselymet, így az kimaradt. Hipp-hopp el is készült. 


Hozzávalók:

3 közepes piros héjú krumpli
1/2 zacskó mélyhűtött kukorica
3 szelet bacon
1 kis vöröshagyma
csirke vagy zöldség alaplé, 
egy kis darab kolbász
2 dl főzőtejszín
olaj
Legumio csicseriborsó kukorica fusili ( egy marék)
só, bors 
kukoricatortilla chips

A bacont apróra vágtam, kevés olajon ropogósra pirítottam. Beletettem a karikára vágott kolbászt, majd az apróra vágott hagymát, kicsit pirítottam vele. A krumplit meghámoztam kockákra vágtam és hozzáadtam.
Felöntöttem vízzel és alaplével, sóztam, borsoztam, és főztem, amíg a krumpli félig megpuhult. Akkor beletettem a kukoricát, és a tésztát, és  puhára főztem. Elkevertem benne a tejszínt, és újra felforraltam.  
Tortilla chipset ettem hozzá. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)