Galette gombával
Hozzávalók:
A tésztához:
50 g Szafi Free világos puha kenyérlisztkeverék
23 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék
4 g só
10g almaecet
85 g langyos víz
1/2 tojás
A feltéthez:
2 ek mascarpone
Só, bors
7 barna csiperkegomba
Mozzarella
Piros és zöld alma,
Dió
Citrom
Petrezselyem
A tojást kicsit felvertem, a felét félretettem, a másik feléhez a többi nedves hozzávalót belekevertem, hozzáadtam sót, és a liszteket és öszegyúrtam, majd 10 percig pihentettem.
A tésztát pihentetés után kevés bambuszrostliszttel megszórt munkalapon átgyúrtam, és olyan vékonyra nyújtottam, amennyire tudtam, sütőpapírral bélelt tepsire tettem.
A szélét behajtogattam, majd a sóval, borssal elkevert mascarponével megkentem. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) 35 percig sütöttem.
Rátettem a gombafejeket.
Rátépkedtem a mozzarellát.
Még 10 percig sütöttem.
Rácson hagytam langyosra hűlni.
Az almát apróra vágtam, meglocsoltam citromlével, hozzákevertem a diót, és a petrezselymet, és a langyos galettre halmoztam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése