2020. február 1., szombat

Maradékmentés és mélyhűtőkievés



Elmúlt a január, 16 fok van és süt a nap. Ilyenkor már a nagymamám is megengedte, hogy rájárjunk a féltve  őrzött befőttjeire és lekvárjaira. 
Nálam pedig megkezdődik a mélyhűtőkievés ideje. 

Most borsót, sárgarépát, petrezselymet, zöldség alaplét, és rántott csirkemellet vettem ki a mélyhűtőből. 

Nálam mindig vannak maradékok, amiket nem szeretnék kidobni, de már megenni sincs kedvem. 
Most volt főtt basmati rizs, ami frissen pergős volt,  de most már inkább száraz. Feltettem főni. Ráöntöttem a zöldség alaplét,  
maradék főzőtejszínt, és mascarponet. 
Hozzáadtam a borsót, sárgarépát, és egy kevés maradék konzerv babot, és kis lángon addig főztem, amíg elfőtte a levét. Ekkor levettem a tűzről, és belekevertem a petrezselymet .

A csirkemellet a forrólevegős sütőben 8 percig sütöttem. 
Remek ebédem lett. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)