2019. december 15., vasárnap

Gesztenyés meggyes torta cukor-, és gluténmentesen


Hozzávalók:

A tortalaphoz

2 banán
1/2 csomag Szafi Reform csokis muffin lisztkeverék 
1dl.  mandula tej
1/2 tábla cukormentes keserű csoki 

A meggyes réteghez:

1 doboz mélyhűtött meggy
1 csipet őrölt fahéj
1/2citrom leve
2 evőkanál négyszeres édesítő
1 dkg zselatin (Horváth Rozi)
1 zacskó kakaós pudingpor

A gesztenyés réteghez:

25 dkg natúr gesztenyemassza
25 dl habtejszín
2 és fél evőkanál négyszeres édesítő
1 zacskó expressz zselatin fix
Pár kanál rum

A tortalaphoz a hozzávalókat összekevertem, 18 cm -es levehető oldalú  tortaforma aljába sütőpapírt tettem,  beleöntöttem,  és 180 fokon 30 percig sütöttem. Hagytam kihűlni, kivettem lehúztam róla sütőpapírt és visszatettem a formába. 

A meggyből 4 dl vízzel kompótot főztem, édesítővel, fahéjjal, a citrom levével. A meggyet kiszedtem a lábosból, a léből kb. 1 dl-ben elkevertem a pudingport és a zselatint, a többit felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a zselatinos pudingport, visszatettem és lassú tűzön, kevergetve   sűrűre főztem, majd hozzákevertem a meggyet,
Ráöntöttem a formában várakozó tortalapra, hagytam kihűlni, majd ment a hűtőbe. Kb 2 óra alatt megszilárdult. 

A gesztenyemasszát elkevertem édesítővel és a rummal. A tejszínt habbá vertem,   belekevertem az expressz zselatint, és rákentem a meggyes réteg tetejére.  
Egész éjszaka a hűtőben pihent. Tálalás előtt az oldalát meglazítottam,  és levettem a forma oldalát és tálra raktam. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)