Hozzávalók:
A tortalaphoz
2 banán
1/2 csomag Szafi Reform csokis muffin lisztkeverék
1dl. mandula tej
1/2 tábla cukormentes keserű csoki
A meggyes réteghez:
1 doboz mélyhűtött meggy
1 csipet őrölt fahéj
1/2citrom leve
2 evőkanál négyszeres édesítő
1 dkg zselatin (Horváth Rozi)
1 zacskó kakaós pudingpor
A gesztenyés réteghez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
25 dl habtejszín
2 és fél evőkanál négyszeres édesítő
1 zacskó expressz zselatin fix
Pár kanál rum
A tortalaphoz a hozzávalókat összekevertem, 18 cm -es levehető oldalú tortaforma aljába sütőpapírt tettem, beleöntöttem, és 180 fokon 30 percig sütöttem. Hagytam kihűlni, kivettem lehúztam róla sütőpapírt és visszatettem a formába.
A meggyből 4 dl vízzel kompótot főztem, édesítővel, fahéjjal, a citrom levével. A meggyet kiszedtem a lábosból, a léből kb. 1 dl-ben elkevertem a pudingport és a zselatint, a többit felforraltam. Lehúztam a tűzről, és belekevertem a zselatinos pudingport, visszatettem és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főztem, majd hozzákevertem a meggyet,
Ráöntöttem a formában várakozó tortalapra, hagytam kihűlni, majd ment a hűtőbe. Kb 2 óra alatt megszilárdult.
A gesztenyemasszát elkevertem édesítővel és a rummal. A tejszínt habbá vertem, belekevertem az expressz zselatint, és rákentem a meggyes réteg tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)