2019. november 19., kedd

Cassata



Ezt  a finom olasz édességet már régen meg akartam csinálni. Gabojsza receptjét vettem alapul. 

Hozzávalók:

3 dl Cserszegi Fűszeres bor
2 evőkanál  negyedannyi édesítő
1 narancs leve és reszelt héja
5 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj, 
5 dkg arany mazsola
1 púpozott evőkanál zselatinpor
5 dkg cukormentes étcsokoládé, 
5 dkg mandula
25 dkg ricotta
25 dkg mascarpone 
20 dkg cukormentes babapiskóta

A borba beletettem 1 evőkanál édesítőt, a narancs megreszelt héját és kifacsart levét, a mazsolát, a narancshéjat és felforraltam, majd leszűrtem, a bort egy edényben hagytam kihűlni. 
Kibéleltem folpackkal egy 30 x 11 cm-es formát.

A zselatint elkevertem 5 evőkanál borral,  beleszórtam egy kis edénybe, és kevergetve addig főztem, amíg átlátszó lett. 

A csokit és a mandulát apróra vágtam.  Robotgéppel összekevertem a ricottát 
a mascarponéval  egy evőkanál édesítővel, és a zselatinos borral. 
Ezután belekevertem a mazsolát, narancshéjat, mandulát és a csokit.  

A leszűrt borba egyenként belemerítettem a babapiskótákat, és kibéleltem velük a formát, majd belekanalaztam a krémet. Egy éjszakára a hűtőbe tettem.  Másnap szépen lehetett szeletelni. 

3 megjegyzés:

Örülnék, ha hozzászólnál :-)