Cassata
Ezt a finom olasz édességet már régen meg akartam csinálni. Gabojsza receptjét vettem alapul.
Hozzávalók:
3 dl Cserszegi Fűszeres bor
2 evőkanál negyedannyi édesítő
1 narancs leve és reszelt héja
5 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj,
5 dkg arany mazsola
1 púpozott evőkanál zselatinpor
5 dkg cukormentes étcsokoládé,
5 dkg mandula
25 dkg ricotta
25 dkg mascarpone
20 dkg cukormentes babapiskóta
A borba beletettem 1 evőkanál édesítőt, a narancs megreszelt héját és kifacsart levét, a mazsolát, a narancshéjat és felforraltam, majd leszűrtem, a bort egy edényben hagytam kihűlni.
Kibéleltem folpackkal egy 30 x 11 cm-es formát.
A zselatint elkevertem 5 evőkanál borral, beleszórtam egy kis edénybe, és kevergetve addig főztem, amíg átlátszó lett.
A csokit és a mandulát apróra vágtam. Robotgéppel összekevertem a ricottát
a mascarponéval egy evőkanál édesítővel, és a zselatinos borral.
Ezután belekevertem a mazsolát, narancshéjat, mandulát és a csokit.
A leszűrt borba egyenként belemerítettem a babapiskótákat, és kibéleltem velük a formát, majd belekanalaztam a krémet. Egy éjszakára a hűtőbe tettem. Másnap szépen lehetett szeletelni.
3 megjegyzés:
Az édesítőszer milyen édesítő?
Köszönöm
Negyedannyi édesitőszer. Eritrit és szteviol glikozid (stevia) alapú édesítőszer.
Megjegyzés küldése