2019. október 1., kedd

A vasárnapi ebédem, avagy a maradékok felhasználása





Remek ebéd várt rám Budán, de a futók miatt lehetetlen volt átjutni Budára, így hazajöttem, és körülnéztem a hűtőben. 

A rántott csirkemellet a mélyhűtőből vettem ki. Panírozás előtt mustárral elkevert tojásba forgattam, majd kukoricapehely bundát kapott. Nyersen ment a fagyasztóba. 

A hűtőben talált, kissé fonnyadt fél kelkáposztát félbevágtam, a torzsáját kivettem és pár percig főztem sós, borsos vízben. 
Közben 2 dl főzőtejszínben elkevertem pár kanál maradék mascarpone-t, felforraltam, hozzáadtam egy nagy marék reszelt cheddar sajtot, egy kevés csípős szószt, és jól összeforraltam. 
A kelkáposztát sütöpapírral bélelt tepsibe tettem, ráöntöttem a sajtszószt, és 200 fokon 5 percig sütöttem. A tányéron sült baconnal szórtam meg. 
Egy kevés rizst is találtam hozzá a hűtőben. 

1 megjegyzés:

Örülnék, ha hozzászólnál :-)