2019. július 7., vasárnap

Csirkés enchilada







Hozzávalók:

A csirkéhez:

1/2 csirkemell
olívaolaj
mustár
 só, bors, piros paprika

 A szószhoz:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
paradicsom passata
mélyhűtött kukorica
1 doboz vörösbab konzerv
só, bors, tex mex fűszerkeverék

A tetejére:

tejföl
főzőtejszín
só, bors
kukorica tortilla chips
reszelt sajt

5 Szafi refrorm tortilla


Egy zacskóba tettem a mustárt, olajat, sót, borsot, paprikát,  beletettem az összevágott csirkemellet, jól összekevertem, és hagytam állni 1 órát. 

Ezalatt elkészítettem a Szafi reform tortillát. 

Hozzávalók 

130 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék 
3 g só 
késhegynyi őrölt bors
20 g frisen facsart citromlé
100 g víz 
2 M-es tojás

Elkészítés:

Öaazekevertem a nedves hozzávalókat, majd hozzáadtam a lisztet. 
10 percig pihentettem, majd 6 darabra vágtam. Vékonyra kinyújtottam, és kiolajozott palacsintasütőben megsütöttem. 
 A csirkemellet egy serpenyőben megsütöttem, kivettem a serpenyőből és összevágtam. 
Az apróra vágott vöröshagymát megpároltam a csirkéből visszamaradt zsiradékon, beletettem  a szintén az áttört fokhagymát,  a fűszereket  és a passatát. 
Pár percig forraltam, beletettem a babot, kukoricát, majd  a csirkét is. 

A tejfölt és tejszínt összekevertem, sóztam, borsoztam. 

A tortillalapok közepére tettem egy csíkban a paradicsomos-csirkés tölteléket, és kevés reszelt sajtot.




Feltekertem, mint a palacsintát. Egy tűzálló tálba kevés tejfölös keveréket tettem, és ráfektettem a tekercseket.



A tejfölös keveréket ráöntöttem,  megszórtam reszelt sajttal és a durvára tört kukoricatortillával. 



180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.



Tejföllel és jalapeno paprikával tálaltam. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)