Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2019. július 7., vasárnap

Csirkés enchilada







Hozzávalók:

A csirkéhez:

1/2 csirkemell
olívaolaj
mustár
 só, bors, piros paprika

 A szószhoz:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
paradicsom passata
mélyhűtött kukorica
1 doboz vörösbab konzerv
só, bors, tex mex fűszerkeverék

A tetejére:

tejföl
főzőtejszín
só, bors
kukorica tortilla chips
reszelt sajt

5 Szafi refrorm tortilla


Egy zacskóba tettem a mustárt, olajat, sót, borsot, paprikát,  beletettem az összevágott csirkemellet, jól összekevertem, és hagytam állni 1 órát. 

Ezalatt elkészítettem a Szafi reform tortillát. 

Hozzávalók 

130 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék 
3 g só 
késhegynyi őrölt bors
20 g frisen facsart citromlé
100 g víz 
2 M-es tojás

Elkészítés:

Öaazekevertem a nedves hozzávalókat, majd hozzáadtam a lisztet. 
10 percig pihentettem, majd 6 darabra vágtam. Vékonyra kinyújtottam, és kiolajozott palacsintasütőben megsütöttem. 
 A csirkemellet egy serpenyőben megsütöttem, kivettem a serpenyőből és összevágtam. 
Az apróra vágott vöröshagymát megpároltam a csirkéből visszamaradt zsiradékon, beletettem  a szintén az áttört fokhagymát,  a fűszereket  és a passatát. 
Pár percig forraltam, beletettem a babot, kukoricát, majd  a csirkét is. 

A tejfölt és tejszínt összekevertem, sóztam, borsoztam. 

A tortillalapok közepére tettem egy csíkban a paradicsomos-csirkés tölteléket, és kevés reszelt sajtot.




Feltekertem, mint a palacsintát. Egy tűzálló tálba kevés tejfölös keveréket tettem, és ráfektettem a tekercseket.



A tejfölös keveréket ráöntöttem,  megszórtam reszelt sajttal és a durvára tört kukoricatortillával. 



180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem.



Tejföllel és jalapeno paprikával tálaltam. 




0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP