2018. október 4., csütörtök

Citromos csirke töltelékgombóccal.



Hozzávalók:
a csirkéhez

2 ek olivaolaj
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma 
1 ½ dl száraz fehérbor 
1 citrom reszelt héja és leve
1 csirkemell felszeletelve
½ citrom
nagy csokor petrezselyem
só, bors

Az olajat és vajat felmelegítettem, a csirkemellszeleket sóztam, borsoztam, és kicsit megpirítottam.  
Kivettem a húst a serpenyőből, és 1 percig sütöttem benne az összezúzott fokhagymát, figyelve, hogy ne barnuljon meg. Levettem  a tűzről, belekevertem a bort, a citromhéjat és -levet, és a petrezselymet. Kicsit forraltam, aztán egy tűzálló tálba öntöttem. 
Beletettem a húst, és a cikkekre vágott ½ citromot. 
A 200 fokos sütőben 30 percig sütöttem. 

Hozzávalók: 
a gombóchoz

2 teljes kiőrlésű zsemle
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma 
1 csokor zöldpetrezselyem 
1 tojás
só, bors
      2 dl tej

A zsemléket a tejbe áztattam, majd jól kinyomkodtam.
A hagymát olajban üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott gombát, és megpirítottam. 
Az összes hozzávalót jól összegyúrtam, gombócokat formáltam, és kevés olajon minden oldalát 1 percig sütöttem. Ezután 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. 


2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out someone with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that is needed on the web, somebody with a little originality. useful job for bringing one thing new to the web! play casino

    VálaszTörlés

Örülnék, ha hozzászólnál :-)