Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2018. október 4., csütörtök

Citromos csirke töltelékgombóccal.



Hozzávalók:
a csirkéhez

2 ek olivaolaj
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma 
1 ½ dl száraz fehérbor 
1 citrom reszelt héja és leve
1 csirkemell felszeletelve
½ citrom
nagy csokor petrezselyem
só, bors

Az olajat és vajat felmelegítettem, a csirkemellszeleket sóztam, borsoztam, és kicsit megpirítottam.  
Kivettem a húst a serpenyőből, és 1 percig sütöttem benne az összezúzott fokhagymát, figyelve, hogy ne barnuljon meg. Levettem  a tűzről, belekevertem a bort, a citromhéjat és -levet, és a petrezselymet. Kicsit forraltam, aztán egy tűzálló tálba öntöttem. 
Beletettem a húst, és a cikkekre vágott ½ citromot. 
A 200 fokos sütőben 30 percig sütöttem. 

Hozzávalók: 
a gombóchoz

2 teljes kiőrlésű zsemle
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma 
1 csokor zöldpetrezselyem 
1 tojás
só, bors
      2 dl tej

A zsemléket a tejbe áztattam, majd jól kinyomkodtam.
A hagymát olajban üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott gombát, és megpirítottam. 
Az összes hozzávalót jól összegyúrtam, gombócokat formáltam, és kevés olajon minden oldalát 1 percig sütöttem. Ezután 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. 


2 megjegyzés:

Unknown 2018. november 6. 5:41  
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
yosabrams0918 2019. október 30. 7:58  

Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out someone with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that is needed on the web, somebody with a little originality. useful job for bringing one thing new to the web! play casino

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP