Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2018. szeptember 9., vasárnap

Csirkés tortillás casserole





Ez egy tex mex casserole Ree Drummond után szabadon.

Először a paradicsomszószt készítettem el.

Hozzávalók:

Vöröshagyma

Fokhagyma

3 paradicsom

1 kápia paprika

Só, bors, fűszerpaprika, chili pehely

Kb 1/2 l alaplé

1 kis üveg paradicsom passata

Ez viszonylag nagy mennyiségű szósz lesz, én nem használtam fel az egészet. Hűtőben sokáig eláll.

A hagymákat üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a fűszereket, kicsit főztem, majd felöntöttem a passataval, az alaplével, és kis lángon főztem amig besűrüsödött. (Kb. 2/2 óra)

Közben elkészítettem a gluténmentes, szénhidrátcsökkentett tortillát.

100 g Szafi Refom lángos liszt
1,5 g Szafi Reform himalaya só
10 g citromlé
70 g langyos víz
+ 6 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz.

A tésztát összegyúrtam, 4 részre osztottam, és olyan vékonyra nyújtottam, amennyire tudtam.
Egy serpenyőben egyenként megsütöttem.


A csirkemellet apró darabokra vágtam, kevés olivaolajon pirítottam, meghintve sóval, piros paprikával, chili pehellyel. A végén ráöntöttem egy kis doboz leszűrt fehérbabot, és pár percig együtt főztem.

Közben egy hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágva megpároltam, rátettem 3 összevágott paradicsomot, sót, borsot, chilipelyhet, piros paprikát, pár percig főztem, hogy a paradicsom darabos maradjon.

Összeállítás:

Egy tűzálló tál aljára öntöttem a szószból. Erre tortilla, majd egy kevés főtt rizs, főtt kukorica, darabos paradicsom, majd a babos csirkemell. Erre öntöttem a paradicsomszósz egy részét, megszórtam reszelt sajttal, majd tortilla, paradicsomszósz, tetejére sajt.

Sütőpapírral és alufóliával lefedve 190 fokon 20 percig sütöttem, majd levettem a papírt és fóliát, és további 20 percig sült.



A egy befőttes üvegbe öntöttem olivaolajat, balzsamecetet, sót borsot, pirospaprikát, jól összeráztam.
A színes koktélparadicsomokat  félbevágtam, és ráöntöttem az öntetet.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP