Csirkés tortillás casserole
Ez egy tex mex casserole Ree Drummond után szabadon.
Először a paradicsomszószt készítettem el.
Hozzávalók:
Vöröshagyma
Fokhagyma
3 paradicsom
1 kápia paprika
Só, bors, fűszerpaprika, chili pehely
Kb 1/2 l alaplé
1 kis üveg paradicsom passata
Ez viszonylag nagy mennyiségű szósz lesz, én nem használtam fel az egészet. Hűtőben sokáig eláll.
A hagymákat üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a fűszereket, kicsit főztem, majd felöntöttem a passataval, az alaplével, és kis lángon főztem amig besűrüsödött. (Kb. 2/2 óra)
Közben elkészítettem a gluténmentes, szénhidrátcsökkentett tortillát.
100 g Szafi Refom lángos liszt
1,5 g Szafi Reform himalaya só
10 g citromlé
70 g langyos víz
+ 6 g Szafi Free lángos lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz.
A tésztát összegyúrtam, 4 részre osztottam, és olyan vékonyra nyújtottam, amennyire tudtam.
Egy serpenyőben egyenként megsütöttem.
A csirkemellet apró darabokra vágtam, kevés olivaolajon pirítottam, meghintve sóval, piros paprikával, chili pehellyel. A végén ráöntöttem egy kis doboz leszűrt fehérbabot, és pár percig együtt főztem.
Közben egy hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágva megpároltam, rátettem 3 összevágott paradicsomot, sót, borsot, chilipelyhet, piros paprikát, pár percig főztem, hogy a paradicsom darabos maradjon.
Összeállítás:
Egy tűzálló tál aljára öntöttem a szószból. Erre tortilla, majd egy kevés főtt rizs, főtt kukorica, darabos paradicsom, majd a babos csirkemell. Erre öntöttem a paradicsomszósz egy részét, megszórtam reszelt sajttal, majd tortilla, paradicsomszósz, tetejére sajt.
Sütőpapírral és alufóliával lefedve 190 fokon 20 percig sütöttem, majd levettem a papírt és fóliát, és további 20 percig sült.
A színes koktélparadicsomokat félbevágtam, és ráöntöttem az öntetet.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése