2018. október 10., szerda

Húsgombóc sokféle gombával Szafi galuskával.




Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

1/2 kg darált borjúhús
1 tojás
2 evőkanál zabpehely
Só, bors

Az összes hozzávalót összegyúrtam, ki gombócokat gömbölygettem, és kevés olajon minden oldalát megsütöttem.

A mártáshoz:

Kb 1/4 kg különbözö gomba
Vöröshagyma
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl főzőtejszín
 Olaj

A hagymát kevés olajon megpároltam, rátettem a gombákat, és pár percig pároltam. Felöntöttem vízzel, beletettem az össze hozzávalót a tejszín és a petrezselyem kivételével, és kis lángon pároltam. Mielőtt  egész puha lett, ment bele a húsgombóc, pár percig főztem, majd beleöntöttem a tejszínt és a petrezselymet, és addig főztem, amig besűrüsödött.

A galuskához:

Szénhidrátcsökkentett paleo galuska

Az étel  Dobos Bea receptje alapján készült.



3 megjegyzés:

  1. Kedves! Megtalálom a bejegyzéseidet a facebookon is esetleg? Mert imádom a receptjeidet!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Renáta!
    Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Minden recept itt van a blogon. A facebookon megtalálsz Székely Katalin, vagy cukroskata néven.

    VálaszTörlés

Örülnék, ha hozzászólnál :-)