2014. szeptember 23., kedd

Ludaskása árpagyönggyel






Nagyon szeretem a ludaskását, de sajnos a rizs nem igazán ajánlott cukorbetegeknek, ezért már régen készültem, hogy kipróbálom az árpagyöngyöt, lánykori nevén gerslit. Finom lett.


Hozzávalók:

1/2 libamell a bőre nélkül, egy szárny, 3 nyak
25 dkg hántolt árpa (gersli)
3 sárgarépa
1 zellergumó
1 karalábé
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors

A húst és a zöldségeket annyi vízzel, hogy ellepje majdnem puhára főztem,  ekkor beletettem a gombát, és a zöldborsót, és készre főztem.

Közben az árpagyöngyöt hideg vízbe beáztattam. Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, kivettem a levesből. Az árpagyöngyről leöntöttem  a vizet, beletettem a levesbe, és puhára főztem, ez kb 40 perc volt. 
A húsokat leszedtem a csontról, apróra vágtam, és a megfőtt árpagyöngyhöz kevertem.
Reszelt sajttal tálaltam.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)