2014. szeptember 8., hétfő

Almás, zelleres csibefasírt zöldfűszeres krumplipürével

Hozzávalók:

1/2  csirkemell
2 szelet kenyér
2 szál szárzeller
1 alma
1 kis vöröshagyma
só, bors
csirkealaplé
petrezselyem

1/2 kg krumpli
1/2   zöldfűszeres Philadelphia sajtkrém
petrezselyem

A hagymát, a zellert és az almát apró kockákra vágtam, sóztam, borsoztam, kevés olajon puhára pároltam. Közben a kenyeret apró kockákra vágtam és szárazon megpirítottam. Tálba tettem az összes hozzávalót, hozzáadtam a petrezselymet, ráöntöttem az alaplét (most éppen egy kis maradék húsleves volt), és hagytam kihűlni. Jól összegyúrtam, egy kis darabot próbaképpen megsütöttem, így kiderült, hogy még egy kis só kell bele.

Három kis cipót formáltam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. A tetejét meglocsoltam olajjal, 180 fokon pirosra sütöttem.

A krumplit meghámoztam, sós vízben megfőztem, krumplinyomóval áttörtem, a petrezselymet és a krémsajtot belekevertem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)