Hozzávalók:
A fasírthoz:
1/2 kg pulykamell
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 szelet bacon
10 dkg csípős kolbász
só, bors
1 tojás
1 kis üveg olivaolajban eltett, fokhagymás szárított paradicsom
1 csokor petrezselyem
A bulgursalátához:
1 bögre bulgur
zöldségalaplé
6 koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
olivaolaj
só, bors
A húst és a vöröshagymát, a bacont és a kolbászt összevágtam. A késes robotgépben összedaráltam. Beletettem egy tálba, hozzáadtam a tojást és a szárított paradicsom negyedét, és jól összegyúrtam. Egy kis darabkát egy serpenyőben megsütöttem, és megkóstoltam. Így el lehet dönteni, hogy kell-e még bele valami ízesítő.
Cipót formáztam, én most két kicsit, de lehet egy nagyot is, tepsibe tettem, meglocsoltam a szárított paradicsom olajának egy részével, lefedtem alufóliával, és 1/2 óráig 180 fokon sütöttem.
Közben a maradék szárított paradicsomot az olajával, és a petrezselyemmel a késes robotgépben összedaráltam.
Kivettem a sütőből a húst, megkentem a paradicsomos masszával, és fedő nélkül még 1/4 óráig sütöttem.
A bulgurt egy bögre vízzel és egy bögre zöldségalaplével, vagy leveskockával megfőztem. Amikor az összes levet megitta, kész van.
Hozzákevertem a negyedekbe vágott koktélparadicsomot, az összevágott petrezselymet, és meglocsoltam olivaolajjal.
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám, meglepetés vár! ;-)
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html
Szia! csak most látom, hogy Annától már megkaptad, én is épp neked adtam a díjat... :-D
VálaszTörléshttp://www.gyzsuzska.blogspot.hu/2014/07/dijat-kaptam.html