2013. szeptember 14., szombat

Pulykamellfasírt napon szárított paradicsomos bundában, bulgursalátával.

Hozzávalók:

 A fasírthoz:

1/2 kg pulykamell
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 szelet bacon
10 dkg csípős kolbász
só, bors
1 tojás
1 kis üveg olivaolajban eltett, fokhagymás  szárított paradicsom
1 csokor petrezselyem

A bulgursalátához:

1 bögre bulgur
zöldségalaplé
6 koktélparadicsom
1 csokor petrezselyem
olivaolaj
só, bors


A húst és a vöröshagymát, a bacont és a kolbászt  összevágtam.  A késes robotgépben összedaráltam. Beletettem egy tálba, hozzáadtam a tojást és a szárított paradicsom negyedét, és jól összegyúrtam. Egy kis darabkát egy serpenyőben megsütöttem, és megkóstoltam. Így el lehet dönteni, hogy kell-e még bele valami ízesítő.
Cipót formáztam, én most két kicsit, de lehet egy nagyot is, tepsibe tettem, meglocsoltam a szárított paradicsom olajának egy részével, lefedtem alufóliával, és 1/2 óráig 180 fokon sütöttem.
Közben a maradék szárított paradicsomot az olajával, és a petrezselyemmel a késes robotgépben összedaráltam.
Kivettem a sütőből a húst, megkentem a paradicsomos masszával, és fedő nélkül még 1/4 óráig sütöttem.

A bulgurt egy  bögre  vízzel  és egy bögre zöldségalaplével, vagy leveskockával megfőztem. Amikor az összes levet megitta, kész van.
Hozzákevertem a negyedekbe vágott koktélparadicsomot, az összevágott petrezselymet, és meglocsoltam olivaolajjal.









2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nézz be hozzám, meglepetés vár! ;-)
    http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html

    VálaszTörlés
  2. Szia! csak most látom, hogy Annától már megkaptad, én is épp neked adtam a díjat... :-D
    http://www.gyzsuzska.blogspot.hu/2014/07/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés

Örülnék, ha hozzászólnál :-)