2013. augusztus 1., csütörtök

Gombás (riz)ottó bulgurból



Nagyjából ugyanúgy készítettem, mint a gombás rizottót, csak rizs helyett bulgurt használtam. Nekünk nagyon ízlett. A bulgur végleg belopta magát a szívembe.

Hozzávalók:

1 bögre bulgur
40 dkg különböző gomba. (most barna és fehér csiperke, és rókagomba)
3 újhagyma
1 szál szárzeller
20 dkg cheddar sajt
4 kis mini mozarella
csirkealaplé
vaj
petrezselyem
só, bors, olivaolaj

A hagymát, a szárzellert és kevés gombát a késes robotgépben pépesítettem, majd kevés olivaolajon rövid ideig pároltam. Hozzáadtam a bulgurt, felöntöttem kétszeres mennyiségű alaplével, sóztam, borsoztam. Kb. 10 perc után hozzáadtam a gomba felét, majd addig főztem, amíg a bulgur  az összes levét megitta. Ekkor hozzáadtam egy darabka vajat, az apróra vágott petrezselymet, a mozzarellát, a cheddar felét, és elkevertem.

Miközben a bulgur főtt, a maradék gombát serpenyőbe tettem, meglocsoltam olivaolajjal, sóztam, borsoztam, és a grillsütőben megsütöttem. Amikor elkészült megszórtam petrezselyemmel.

A bulgurt tányérra tettem,  megszórtam cheddar sajttal, és a sült gombát külön tányéron tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)