Gombás (riz)ottó bulgurból
Nagyjából ugyanúgy készítettem, mint a gombás rizottót, csak rizs helyett bulgurt használtam. Nekünk nagyon ízlett. A bulgur végleg belopta magát a szívembe.
Hozzávalók:
1 bögre bulgur
40 dkg különböző gomba. (most barna és fehér csiperke, és rókagomba)
3 újhagyma
1 szál szárzeller
20 dkg cheddar sajt
4 kis mini mozarella
csirkealaplé
vaj
petrezselyem
só, bors, olivaolaj
A
hagymát, a szárzellert és kevés gombát a késes robotgépben
pépesítettem, majd kevés olivaolajon rövid ideig pároltam. Hozzáadtam a bulgurt, felöntöttem kétszeres mennyiségű alaplével, sóztam, borsoztam.
Kb. 10 perc után hozzáadtam a gomba felét, majd addig főztem, amíg a bulgur az összes levét megitta. Ekkor hozzáadtam egy darabka vajat, az apróra vágott
petrezselymet, a mozzarellát, a cheddar felét, és elkevertem.
Miközben
a bulgur főtt, a maradék gombát serpenyőbe tettem, meglocsoltam
olivaolajjal, sóztam, borsoztam, és a grillsütőben megsütöttem. Amikor
elkészült megszórtam petrezselyemmel.
A bulgurt tányérra tettem, megszórtam cheddar sajttal, és a sült gombát külön tányéron tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése