Ludaskása árpagyönggyel
Nagyon szeretem a ludaskását, de sajnos a rizs nem igazán ajánlott cukorbetegeknek, ezért már régen készültem, hogy kipróbálom az árpagyöngyöt, lánykori nevén gerslit. Finom lett.
Hozzávalók:
1/2 libamell a bőre nélkül, egy szárny, 3 nyak
25 dkg hántolt árpa (gersli)
3 sárgarépa
1 zellergumó
1 karalábé
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
A húst és a zöldségeket annyi vízzel, hogy ellepje majdnem puhára főztem, ekkor beletettem a gombát, és a zöldborsót, és készre főztem.
Közben az árpagyöngyöt hideg vízbe beáztattam. Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, kivettem a levesből. Az
árpagyöngyről leöntöttem a vizet, beletettem a levesbe, és puhára főztem, ez kb 40 perc volt.
A húsokat leszedtem a csontról, apróra vágtam, és a megfőtt árpagyöngyhöz kevertem.
Reszelt sajttal tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése