Csirkemell sütőben sütve panko bundában, karfiolpürével
A panko morzsa a japánok panírozásra használt, külön erre a célra sütött kenyérből készült morzsája. "Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is. Ázsia boltokban nálunk is kapható." (Fűszerlexikon"
A csirkemellet szeletekre vágtam, és a szokásos módon paníroztam, de zsemlemorzsa helyett panko morzsába forgattam. Egy tepsibe sütőpapírt tettem, kevés olajat kentem rá, belefektettem a bepanírozott hússzeleteket, a tetejét olajjal megspricceltem, és 180 fokra előmelegített sütőben, egy szer átfordítva pirosra sütöttem.
Közben a karfiolt megfőztem, sóval, borssal egy csipet szerecsendióval ízesítettem, majd amikor megpuhult, vajat adtam hozzá, és botmixerrel pépesítettem.
A karfiolpüré nagyon bevált. Én nagyon szeretem a krumplipürét, de sajnos a cukorbeteg diétába egyáltalán nem fér bele. A karfiol glikémiás indexe alacsony, az íze pedig nagyon finom.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta így a hús meg a karfiol! Még nem hallottam erről a karfiol köretről de kifogom próbálni biztosan nagyon finom!
A napokban ettem karfiolpürét, fogasfilé köreteként, és nagyon finom volt,bár ezt nem akarta nekem elhinni az asztaltársaságom sehogyan sem :))
Éva, köszi, majd írd meg, hogy ízlett-e :-)
Vesta, én is sokáig csak gyanakodva gondoltam rá, hogy ki kéne próbálni, de tényleg finom :-)
Megjegyzés küldése