Almás süti tészta nélkül
Ez igazán light süti, és nagyon finom, lisztérzékenyeknek is melegen ajánlom. Tulajdonképpen nincs is recept, szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető, és pillanatok alatt összedobható. Hamarabb meg van, mint ahogy bepötyögöm.
Hozzávalók:
2 nagy alma (jonathan és starking)
5 tojás fehérje (itt a jó alkalom felhasználni az összegyűlt fehérjéket)
diónyi vaj
egy nagy marék darált dió
4 csapott evőkanál nyírfacukor
vanília, fahéj
Az almákat meghámoztam, felszeleteltem, és egy lábosban feltettem főni. Hozzáadtam a nyírfacukor felét, a vaníliát a fahéjt, és a vajat, és pár percig főztem. Közben a tojásfehérjét kemény habbá vertem a nyírfacukor másik felével, majd óvatosan belekevertem a darált diót.
A megfőtt almát beleöntöttem egy formába, és rákanalaztam a habot, de nem simítottam el.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem.
4 megjegyzés:
Ez valóban jó könnyü és nagyon finom lehet! A kérdésem sima cukor nem jó?
Köszi Éva, cukorral biztos finomabb, mert karamellizálódik az alma, és keményebbre sül a tojáshab.
Szia! Az almát vizben kell odatenni főni, vagy a többi hozzávalóval? :) Köszi! Kriszta
NeM kell víz hozzà, az alma sok levet ereszt
Megjegyzés küldése