Petrezselymes palacsinta kéksajttal, mascarponeval
Büféasztalra, vagy előételnek nagyon jól működik ez a palacsinta.
Hozzávalók:
A krémhez:
15 dkg kéksajt
15 dkg mascarpone
1 nagy marék dió
A palacsintához:
tej
szénsavas ásványvíz
1 tojás
só
1 nagy csokor petrezselyem
jégsaláta
narancsos olivaolaj
dió
Először a krémet kevertem ki, jó minőségű kéksajtot összekevertem a mascarponeval, nem baj ha nem lesz teljesen krémes, durvára tört dióval, és a hűtőbe tettem.
A palacsintához a tejet, tojást, lisztet, szénsavas ásványvizet összekevertem, a szokásosnál kicsit több sót tettem bele, és egy nagy csokor apróra vágott petrezselymet, majd a szokásos módon megsütöttem. Mennyiségeket nem tudok mondani, kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a tejszín.
Amikor a palacsinta kihűlt, rákentem a sajtos keveréket, feltekertem, és kb. 5 cm-es darabokra vágtam.
A jégsalátát csíkokra vágtam, és egy tálra rendeztem. Megöntöztem narancsos olivaolajjal, diót szórtam rá, és a tetejére ültettem a kis palacsinta darabokat. Nagy siker volt :-)
Hozzávalók:
A krémhez:
15 dkg kéksajt
15 dkg mascarpone
1 nagy marék dió
A palacsintához:
tej
szénsavas ásványvíz
1 tojás
só
1 nagy csokor petrezselyem
jégsaláta
narancsos olivaolaj
dió
Először a krémet kevertem ki, jó minőségű kéksajtot összekevertem a mascarponeval, nem baj ha nem lesz teljesen krémes, durvára tört dióval, és a hűtőbe tettem.
A palacsintához a tejet, tojást, lisztet, szénsavas ásványvizet összekevertem, a szokásosnál kicsit több sót tettem bele, és egy nagy csokor apróra vágott petrezselymet, majd a szokásos módon megsütöttem. Mennyiségeket nem tudok mondani, kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a tejszín.
Amikor a palacsinta kihűlt, rákentem a sajtos keveréket, feltekertem, és kb. 5 cm-es darabokra vágtam.
A jégsalátát csíkokra vágtam, és egy tálra rendeztem. Megöntöztem narancsos olivaolajjal, diót szórtam rá, és a tetejére ültettem a kis palacsinta darabokat. Nagy siker volt :-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése