Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. március 4., péntek

Spagetti avokadoval

Gyors és finom vacsora, és még egészséges is.

Hozzávalók:

spagetti durumbúzából
1 avokado
2 dl főzőtejszín
3 szeletke bacon
1 paradicsom
só, bors, vaj, olivaolaj
petrezselyem
pár dkg sajt 

A spagettit sós vízben megfőztem.
Az avokadot meghámoztam és összenyomkodtam, a bacont és a paradicsomot apró kockákra vágtam. Kevés vaj és olivaolaj keverékén megsütöttem a bacont, rátettem az avokadot, sóztam, borsoztam, és pár percig főztem, ráöntöttem a tejszínt, és jól összeforraltam. Levettem a tűzről, belekevertem a paradicsomot, és az apróra vágott petrezselymet, és a kifőtt tésztára öntöttem, a tetejére sajtot reszeltem.


4 megjegyzés:

Ami 2011. március 4. 9:52  

Tetszik, de nagyon! :)

Zsuzsa 2011. március 5. 10:02  

nem jutott eszembe még avokádót tésztára tenni, de miért is ne? nem lehet rossz!!!!!

Vesta 2011. március 5. 19:00  

Épp a napokban töprengtem, hogy avokádót milyen kajába lehetne tenni a guacamolén és a Cobb salátán kívül, és tessék, itt egy remek ötlet!

Cukroskata 2011. március 9. 13:48  

Köszi Ami :-)

Zsuzsa, Vesta, nagyon szeretem az avokadot, és én is régen gondolkodom, hogy mit lehetne csinálni belőle. Hát ezt :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP