Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. március 1., kedd

Csirkecomb gránátalmával és mandulávalUnokám azt mondta, hogy "Mami, ilyen finomat csak te tudsz főzni" :-)

Hozzávalók 2 személyre:

2 csirkecomb filézve
2 dl főzőtejszín
gránátalma
mandula
petrezselyem
só, bors. vaj, olivaolaj

A filézett csirkecombokat apró kockákra vágtam, sóztam, borsoztam, és egy kevés olivaolaj és vaj keverékében pirosra sütöttem. Egy kis vizet öntöttem rá, és puhára pároltam.
Közben egy száraz serpenyőben megpirítottam a mandulát. Amikor a hús puha lett, ráöntöttem a tejszínt, hozzáadtam a mandulát, és pár percig forraltam, majd lehúztam a tűzről, belekevertem a gránátalmát és a petrezselymet, és már tálaltam is. Egyszerű főtt krumplit adtam hozzá.

5 megjegyzés:

"saját levében" 2011. március 2. 8:58  

Ennek az unokának igényes ínye van, már megfigyeltem!

Cukroskata 2011. március 2. 9:40  

Ez igazán meglepő. Lehet, hogy örökölte valaki(k)től? :-)))

"saját levében" 2011. március 2. 11:43  

Vagy csak túl sok(k) hatás éri.

Éva 2011. március 2. 12:56  

Guszta, finom lehet, sajna én "csak" paprikás krumplit főztem ma.Majd kipróbálom legközelebb!

Cukroskata 2011. március 2. 12:59  

Sl, igazad lehet :-)

Éva, köszi, egyébként a paprikás krumpli is nagyon finom, én is gyakran főzök :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP