Hurka, kolbász kicsit másképp
Már többször készítettem így a hurkát, de amikor megláttam Gabojszánál, azonnal tudtam, hogy nekem is így kell összerakni.
Hozzávalók:
1/2 kg savanyúkáposzta
3 közepes krumpli
2 alma
1 májashurka
1 sütnivaló kolbász
A krumplit meghámoztam és félkeményre főztem, majd karikára vágtam.
A többi hozzávalót is karikára vágtam, kivéve a savanyúkáposztát. :-) A tűzálló tálba beletettem a káposztát, aztán sorban körberaktam felváltva a krumplit, kolbászt, hurkát és az almát. Öntöttem rá egy bögre vizet. és alufóliával lefedve 1/2 órát sütöttem 180 fokon. Akkor levettem a fóliát, és még 25 percig sütöttem. A káposzta savanyúsága, amit átjárt a hurka és a kolbász kisülő zsírja, az alma édessége, és a többi............
Igazi télbúcsúztató vacsora.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése