Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2010. március 17., szerda

Reuben szendvics

Reuben szendvicset sok évvel ezelőtt Svájcban ettem, egy szálloda éttermében. Akkor nagyon ízlett, el is határoztam, hogy majd otthon is csinálok, de kiment a fejemből, és mindaddig nem is gondoltam rá, amíg a tv-ben meg nem láttam. Jenei Tamás készítette, és nagyon finomnak látszott, így vasárnap  ez volt a reggeli.
Az eredeti marhahússal készül, én marhasonkát használtam. 

Hozzávalók:
barna kenyér
savanyúkáposzta
marhahús vagy sonka
sajt
vaj
light majonéz
pirosarany
mustár
ecetes torma

A majonézt elkevertem a mustárral, pirosarannyal és az ecetes tormával. 
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkentem vajjal, az egyikre ráhalmoztam a savanyúkáposztát, a sonkát, majd egy szelet trappista sajtot. A másik kenyérszelet egyik oldalát vastagon megkentem a majonézes keverékkel, és és ráborítottam a káposztás-sonkás-sajtos kenyérre, a majonézes felével lefelé.


Egy kicsit összenyomkodtam, és egy langyosra melegített öntöttvas serpenyőben 3 - 3 percig sütöttem mindkét oldalát.


A szendvics történetéről itt lehet olvasni.11 megjegyzés:

Vesta 2010. március 17. 18:49  

Lécci elárulni,miféle marhahús van egészen pontosan az eredetiben?

Cukroskata 2010. március 17. 20:06  

Hajszálvékonyra vágott sült marhahús van benne.

szepyke 2010. március 22. 22:02  

Nah, ez egy ütös kis cucc lett! Te jó ég!:)

Cukroskata 2010. március 24. 19:43  

Köszi Szepyke, tényleg finom :-)

Gyöngyi 2010. április 2. 12:30  

Finom lehetett ez a szendvics:) Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok!

Cukroskata 2010. április 2. 13:07  

Gyöngyi, neked is boldog ünnepet kívánok :-)

szepyke 2010. április 3. 14:26  

Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

Belly 2010. április 3. 21:08  

Kellemes húsvéti ünnepet!! :)

Cukroskata 2010. április 6. 15:09  

Szepyke, Belly, köszönöm szépen :-)

Garffyka 2010. április 15. 17:01  

Hmmm, ez nagyon-nagyon finom lehet! Savanyúkáposztát szeressük, kenyeret szeressük, sült marhahusit szeressük :) Jelez a pocakom :)

Cukroskata 2010. április 16. 14:36  

Garffyka, ha éppen erre jársz, összedobok neked egyet :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP