Reuben szendvics
Reuben szendvicset sok évvel ezelőtt Svájcban ettem, egy szálloda éttermében. Akkor nagyon ízlett, el is határoztam, hogy majd otthon is csinálok, de kiment a fejemből, és mindaddig nem is gondoltam rá, amíg a tv-ben meg nem láttam. Jenei Tamás készítette, és nagyon finomnak látszott, így vasárnap ez volt a reggeli.
Az eredeti marhahússal készül, én marhasonkát használtam.
Hozzávalók:
barna kenyér
savanyúkáposzta
marhahús vagy sonka
sajt
vaj
light majonéz
pirosarany
mustár
ecetes torma
A majonézt elkevertem a mustárral, pirosarannyal és az ecetes tormával.
A kenyérszeletek mindkét oldalát megkentem vajjal, az egyikre ráhalmoztam a savanyúkáposztát, a sonkát, majd egy szelet trappista sajtot. A másik kenyérszelet egyik oldalát vastagon megkentem a majonézes keverékkel, és és ráborítottam a káposztás-sonkás-sajtos kenyérre, a majonézes felével lefelé.
Egy kicsit összenyomkodtam, és egy langyosra melegített öntöttvas serpenyőben 3 - 3 percig sütöttem mindkét oldalát.
A szendvics történetéről itt lehet olvasni.
10 megjegyzés:
Lécci elárulni,miféle marhahús van egészen pontosan az eredetiben?
Hajszálvékonyra vágott sült marhahús van benne.
Nah, ez egy ütös kis cucc lett! Te jó ég!:)
Köszi Szepyke, tényleg finom :-)
Finom lehetett ez a szendvics:) Kellemes Húsvéti ünnepet kívánok!
Gyöngyi, neked is boldog ünnepet kívánok :-)
Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!
Szepyke, Belly, köszönöm szépen :-)
Hmmm, ez nagyon-nagyon finom lehet! Savanyúkáposztát szeressük, kenyeret szeressük, sült marhahusit szeressük :) Jelez a pocakom :)
Garffyka, ha éppen erre jársz, összedobok neked egyet :-)
Megjegyzés küldése