Sajtos tortácska Zila tortaformában
Ezeket a kis sajtos diós tortácskákat is a Zila formájában sütöttem.
Hozzávalók:
a tésztához:
5 tojás
2 evőkanál finomliszt
3 evőkanál darált dió
só
1 kávéskanál sütőpor
a krémhez:
2,5 dkg vaj
egy evőkanál finomliszt
1 dl főzőtejszín
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
bors
Az egész tojásokat robotgéppel addig vertem, amíg habos lett, és kb a duplájára nőtt. Ezután óvatosan belekevertem a diót, beleszitáltam a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a formába öntöttem, és 180 fokon 10 percig sütöttem.
A krémhez a vajat felolvasztottam, elkevertem benne a lisztet, ráöntöttem a tejszínt, és felforraltam. Ezután belekevertem a lereszelt sajtokat, a borsot, és kis lángon, kevergetve addig főztem, amíg a sajt elolvadt.
Amikor kihűlt, habzsákba tettem, és a tészta üregeibe töltöttem. A tetejét reszelt sajttal szórtam meg, de mivel a tésztában dió van, egy -egy megpirított diót is lehetett volna rátenni.
9 megjegyzés:
Valami pénzt kaptok, hogy továbbra is reklámozzátok ezt a formát? Nekem nincs, és egyre ellenszenvesebb ez a nyomulás. Mintha más alakzatban nem is létezhetne ez a süti. Csilla
nyugi csilla
valszeg nem kap
ha annyira profi lenne, azt is tudná, mennyire ciki:)
nyugi homár.
kata a szakmájában vérprofi, ez pedig csak hobby. és nem kötelező olvasni ;)
Szia!
Szeretnék Neked is Kreatív blogger díjat adni! :)
Kukk be ide:
http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/02/kreativ-blogger-dijat-kaptam.html
Üdv,
Livi
Csilla és Ősi homár, drágáim, savanyú a szőlő?
Forma nincs vagy irigylitek Katát a finomságokért? Esetleg körbe kellene nézni a konyhájában, nem csak zilában süt-főz ... S méghozzá milyen finomakat!
Kata, régen jelentkeztél ... ugye minden rendben?
Kedves Garffyka, köszönöm szépen. Ezek olyan nevetséges és rosszindulatú hozzászólások,hogy felesleges válaszolni rá. Egyébként ezt a formát nem is a pályázaton kaptam, hanem vettem.
Mostanában nagyon sok munkám van, és keveset főzök, de majd azért írok :-)
Szerintem nekem egészen pontos elképzeléseim vannak arról, hogy mennyi munkád van, de azért még tudod hova is kéne írnod valami jót! :)
Amúgy a Reuben szendvicsedről kezdtem kattingatni visszafelé a régebbi a bejegyzésidre,mert rég jártam nálad, most megyek vissza oda, kérdezni vmit :))
Vesta, ígérem, írni fogok :-)
:)
Megjegyzés küldése