Szőlős pulykamell
Beckzsu szőlős csirkemell receptje nagyon megtetszett, és már többször is megcsináltam, de olyan viharos gyorsasággal elfogyott, hogy csak most sikerült lefényképezni.
Ugyanúgy csináltam, mint ő, csak pulykamellet használtam csirkemell helyett.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell
1 nagy vöröshagyma
2 marék dió
20 dkg szőlő
1 dl főzőtejszín
1/2 dl fehérbor
5 dkg bacon
olaj, só, bors, gyömbér, szerecsendió
A hagymát és a bacont apróra vágtam, és egy kevés olajon kicsit megpirítottam, hozzáadtam a diót, majd az apróra vágott pulykamellet, sóztam, borsoztam, és addig sütögettem, amíg a leve teljesen elfogyott. Akkor felöntöttem a borral, és egy 1/2 pohár vízzel, lefedtem, és kis lángon addig főztem, amíg a pulykamell puha lett. Akkor hozzáadtam a szőlőt, kicsit még főztem vele, ráöntöttem a tejszínt, ízesítettem egy kevés szerecsendióval és gyömbérrel, egy kicsit összeforraltam, és kész is volt. Rizzsel tálaltam.
6 megjegyzés:
Igazán örülök, hogy ennyire ízlett, hogy még „vissza is tapsoltad”. :)
És milyen szép!
Hu, nem szeretem a szőlőt ételben, de ez a kép.. Komolyan mondom, hogy úgy megéheztem tőle. Most megyek, feltúrom a hűtőt!:)
Köszi Zsu, nemcsak szép, de finom is :-)
Szepyke, köszi, hidd el, nagyon jó szőlővel a husi:-) Mit találtál a hűtőben ?
Felvágottat, sajtot, és volt egy friss hagymás cipóm... Bár, bőven nem kárpótolt a látottak után...:)
Szia Kata, kérlek szépen nézz be hozzám, ide http://garffyka.blogspot.com/2009/10/kornyezettudatos-vasarlo-vagy.html
Köszönöm!
Szepy, amúgy a szőlő husival valóban nagyon finom, és ha a héját vagy magját nem szereted, hát meg lehet hámozni és kimagozni :)
Köszi a kérdést Garffyka.
Egyébként engem nem zavar a mag, viszont a szöszmötölés a magozással igen :-) Csak akkor szoktam kimagozni a szőlőt, ha olyan vendégem jön akinek árt a mag.
Megjegyzés küldése