Rakott pulykamell
Eredetileg pulykamell tekercseket akartam készíteni, de a zacskó, amit a mélyhűtőből kivettem, nem nagy, feltekerhető, hanem egész kicsi pulykamell szeletkéket tartalmazott, ezért mást kellett kitalálni.
A töltelékhez a zsemléket tejbe áztattam, jól kinyomkodtam, tettem hozzá tojást, sót, borsot, egy húslevesben főtt sárgarépát, kevés olajon és hagymán megpirított gombát, petrezselymet, majd az egészet jól összedolgoztam.
Egy kisebb szilikonos formát kibéleltem baconszeletekkel, a húst bekentem mustárral, a formába fektettem egy sor hússzeletet, rákentem a tölteléket, újra hús, töltelék, amíg el nem fogyott. A tetejére bacont tettem, és a sütőben 180 fokon pirosra sütöttem. melegen, és hidegen is finom volt.
Hozzávalók:
baconszeletek
1/4 kg pulykamell
mustár
a töltelékhez:
2 zsemle
1 tojás
só, bors
15 dkg gomba
1 sárgarépa
petrezselyem
1 kisebb vöröshagyma
olaj
4 megjegyzés:
Jó ötlet, így rakottasan-finom a töltelék is!!
Köszi Trintiy, tényleg finom volt :-)
Nagyon jól néz ki!!
Nagyon jól néz ki!!
Megjegyzés küldése