Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. június 1., hétfő

VKF XXV Összefoglaló

Kedves bloggertársaim. Köszönöm szépen a rengeteg jobbnál, jobb receptet, gyönyörű képeket, és a  kedves leveleket. Remélem mindenkit sikerül az összefoglalóba beletenni. Aki mégis kimarad, kérem ne vegye a szívére, írjon egy e-mailt, vagy megjegyzést, és azonnal pótolom.
Az összefoglalót témák szerint csoportosítottam, jönnek majd sorban a levesek, egytálételek, kenyérfélék, saláták, édes és sós tészták, sütemények, köretek.

Ez a bejegyzés a szívemnek nagyon kedves, hadd álljon itt bevezetőül.
Krumplivirág, amit Grenadine az édesanyjának küldött.
........ :

6 megjegyzés:

Garffyka 2009. június 1. 20:53  

Szép és nagyon ötletes, nem csoda, hogy közel áll a szívedhez :)

anna 2009. június 1. 21:18  

huuuu milyen szuper lanyod van
"_"

[amuyg meg aaaa, osszefoglalo te jo eeeg, meg a sutoben van a masodik vkf-kajam jaj jaj]

Cukroskata 2009. június 1. 21:45  

Köszönöm lányok :-)

anna 2009. június 1. 22:23  

elkudltem most
ha be tudod meg venni, akkor huh koszonom szeepen

Cukroskata 2009. június 1. 23:41  

Viki, szerintem is :-)

Anna, belevettem :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP