Nagyon csokis mandulás, liszt nélkül
Nem nagyon szép, de nagyon finom torta. A Két duci hölgy közül Clarissa Dickson Wright készített valami hasonlót, az övé sem volt sokkal szebb, bár ő sárgarózsa szirmokat is szórt rá, én ezt kihagytam.
Hozzávalók:
200 g diabetikus 70 %-os keserűcsokoládé
4 dl tejszín
150 g mandula
1 tojásfehérje
10 g édesítő
szeletelt mandula a szóráshoz
A mandulát finomra daráltam, összekevertem az édesítővel, hozzáadtam a tojásfehérjét, és jól összegyúrtam. A hűtőben hagytam pihenni fél órát, utána egy 16 cm átmérőjű szilikonos tortaformába belenyomkodtam, és 160 fokos sütőben l5 percig sütöttem. A sütőben hagytam kihűlni, majd óvatosan kivettem a formából. Vigyázat! törik.
A tejszínt felforraltam, levetettem a tűzről, és az összetört csokit addig kevergettem benne, amíg felolvadt. Amikor teljesen kihűlt, beleöntöttem a tésztába.
A tetejére egy kevés, száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulát szórtam, és a hűtőben hagytam pihenni pár órát.
7 megjegyzés:
Remélem, azért legalább oldalkocsis motorral mentél mandulát szedni!
Tényleg finom lehet!
Sl, gondoltam, hogy beülök az oldalkocsiba, de mivel szegény Jennifer már nem tud jönni, mégis inkább a sarki zöldségest választottam :-)
Lúdanyó, tényleg finom volt :-)
Szia Kata,
el is mentem Zsófimnak, köszi!!!Csokisat még nem sütöttem neki azóta, mióta kiderült az IR...
Találtam Neked valamit, küldöm mailben!!!
Próbáld ki Tribity! Van benne szénhidrát bőven, de nem magas a glikémiás indexe.
Ohh, ez nagyon szuper, szerintem a kép is jó, és az íze biztos fantasztikus! :)
Köszönöm Garffyka :-)
Megjegyzés küldése