Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. május 3., vasárnap

Fasírt kolbásszal

Gyakori vendég nálam a fasírt, mert szeretem. Melegen főételként, vagy hidegen büféasztalra, salátával egy könnyű vacsorának, vagy akár reggelire egy szelet kenyérrel.
Most pulykamellbből készült finom kolbásszal töltve.

A pulykamellet ledaráltam, tejbeáztatott zsemlével, tojással, sóval, borssal, fokhagymával jól összegyúrtam.
A jó fűszeres, puha kolbászról lehúztam a bőrét, összegyúrtam. A húsmasszából kis téglalapokat simítottam egy beolajozott alufóliára, rákentem a kolbászmasszát, majd az alufólia segítségével feltekertem. Mindegyik kis tekercset baconcsíkokba tekertem, tepsibe tettem,  és 180 fokon pirosra sütöttem. Melegen petrezselymes újkrumplival tálaltam, hidegen sok retekkel  ettem.


3 megjegyzés:

lúdanyó 2009. május 3. 19:46  

Ez nagyon jó ötlet :)

Cukroskata 2009. május 3. 19:51  

Köszönöm szépen Lúdanyó :-)

BeckZsu 2009. július 2. 10:41  

Hát igen ... a fasírt is jó töltve, tekerve, én is szeretem: http://beck.blog.hu/2008/08/27/tojassal_toltott_fasirt_vendegseg_2
:)))

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP