Libamell petrezselymes újkrumplival
Itt van a mélyhűtőkievés ideje. Vannak időszakok, amikor csak hordom befele a mélyhűtőbe adolgokat, és szinte semmit nem veszek ki belőle. Ez egyáltalán nem évszakfüggő nálam, nem nyáron telerakom zöldséggel, gyümölccsel, és aztán télen felhasználom, hanem időnként mindenféle húsokat veszek, belerakom, aztán elfelejtem, és amikor valami húst akarok főzni, akkor nem a mélyhűtőben nézek körül, hanem a hentesnél. Így aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy már semmi nem fér bele a mélyhűtőbe.
Ilyenkor jön a nagy kievési akció, ami egy kemény elhatározással kezdődik, megfogadom, hogy addig semmit nem veszek, amíg ki nem ürült a mélyhűtő.
Tegnap feltérképeztem a helyzetet, ami nem könnyű, mert nem vagyok az a pedáns címkézős típus, így szín és mennyiség alapján válogattam. A világosabb színű húscsomag valószínűleg pulyka- vagy csirkemellet rejt, de az már megállapíthatatlan, hogy egyben van, vagy szeletekben, talán darálva. A sötétebb színű lehet marhahús, kacsa- vagy libamell. Ki is vettem egy kisebb, sötétebb színű csomagot, felengedtetés után kiderült, hogy libamell, a bőre nélkül.
A hús mindkét oldalát besóztam, borsoztam, majd kevés olajon pirosra sütöttem. Egy tepsit a mélyhűtőbeli téli álmából felébresztett baconszeletekkel kibéleltem, rátettem a húst, közészórtam a jól megmosott újkrumplit, megsóztam, egy kevés maradék húslevest, és egy kis fehérbort öntöttem rá, alufóliával jól lefedtem, és 40 percig 200 fokon sütöttem. Levettem az alufóliát, tettem rá jó sok petrezselymet, és még 20 percig sütöttem, amíg a krumpli szép piros lett.
A levét egy kis tejföllel elkevertem, és a tányéron ráöntöttem.
7 megjegyzés:
Lecker, lecker ....
Schöne Ostern wünschen wir!
Mi is a kievési szakaszban vagyunk, már csak két rácsos fiók és négy műanyag kallantyú van hátra...
A felismerhetetlen fagyasztott húsokról Bacher is értekezett már! :))
Nálunk is mélyhűtőürítési projekt van:) Én próbálkozok címkézni, de van, hogy leesik, elmaszatolódik. Így történt a múltkorában, hogy rántott csirkemell helyett csirkehúslevest ettünk far-hátból...
Danke Wienermädel :-)
SL, Az én mélyhűtőm még tele van, de reménykedem, hogy egyszer a végére érek. A kallantyúkat ne egyétek meg, lehet, hogy már megromlottak :-)
Kata, Már nem is próbálkozom a címkézéssel, szeretem a meglepetéseket. Én is a múltkor csirkegombóclevest főztem töltött pulykamell helyett. Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül :-)
Én is így jártam sokáig a felíratokkal.. De mióta két zacskóba pakolok,, a hűtőszag elkerülése és a kiszakadások miatt, azóta a belső zacskóra ragasztom a címkét, így nincs leesés a külső véd,. és meglepi.
Jó ez oldal, örülök, hogy rá találtam. további szép Húsvétot kívánok!
Kedves Panti, örülök, hogy tetszik a blog. Jó ötlet, amit írtál, ki fogom próbálni, csak az a baj, hogy amikor elteszek valamit biztos vagyok benne, hogy tudni fogom, hogy mi ez,, ezért nem vacakolok a cédulázással. Persze aztán amikor előveszem, fogalmam sincs róla, hogy mi lehet benne :-)
Megjegyzés küldése