Marcipános narancsos muffin
Vasárnap úgy gondoltam, hogy kéne valami édesség, körülnéztem hát, hogy milyen alapanyag van itthon. Találtam egy darab marcipánt a hűtőben, amit még decemberben csináltam, de valahogy nem került felhasználásra. Jó kemény volt már, így eszembe jutott, hogy marcipános muffint sütök, mert ez a marcipán pont jó állagú ahhoz, hogy lereszeljem.
Hozzávalók:
15 dkg marcipánmassza
1/2 dl narancsos olivaolaj
5 dkg édesítő
15 dkg liszt
2 tojás
1 narancs reszelt héja
1 kk sütőpor
1/2 színtelen keserűmandula aroma
50 ml tej
só
2 kávéskanál amaretto
pár kanál narancslekvár
mandula
A tojásokat az édesítővel habosra kevertem, belekevertem a tejet, a sót, az olivaolajat, a narancshéjat, az amarettot, és a lereszelt marcipánt. Ekkor jött hozzá a liszt és a sütőpor. Elég lágy massza lett.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A minimuffinformába minyonpapírokat tettem és mindegyikbe kanalaztam egy keveset a tésztából, erre jött egy kanálka narancslekvár, majd befedtem a tésztával. Mindegyik tetejére tettem egy mandulát. 10 percig sült, akkor ment bele a következő adag. 36 db lett.
Finom, omlós muffin lett belőle, több napig is eláll, hogy pontosan meddig, nem tudom, mert ma elfogyott :-)
A marcipánt úgy csináltam, hogy a mandulát édesítővel finomra daráltam a robotgéppel, tettem hozzá színtelen keserűmandula aromát, és vizes kézzel addig gyúrtam, amíg összeállt. A kezemet közben többször bevizeztem. Mennyiségeket nem tudok írni, én közben kóstolgattam, hogy elég édes-e.
Hozzávalók:
15 dkg marcipánmassza
1/2 dl narancsos olivaolaj
5 dkg édesítő
15 dkg liszt
2 tojás
1 narancs reszelt héja
1 kk sütőpor
1/2 színtelen keserűmandula aroma
50 ml tej
só
2 kávéskanál amaretto
pár kanál narancslekvár
mandula
A tojásokat az édesítővel habosra kevertem, belekevertem a tejet, a sót, az olivaolajat, a narancshéjat, az amarettot, és a lereszelt marcipánt. Ekkor jött hozzá a liszt és a sütőpor. Elég lágy massza lett.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A minimuffinformába minyonpapírokat tettem és mindegyikbe kanalaztam egy keveset a tésztából, erre jött egy kanálka narancslekvár, majd befedtem a tésztával. Mindegyik tetejére tettem egy mandulát. 10 percig sült, akkor ment bele a következő adag. 36 db lett.
Finom, omlós muffin lett belőle, több napig is eláll, hogy pontosan meddig, nem tudom, mert ma elfogyott :-)
A marcipánt úgy csináltam, hogy a mandulát édesítővel finomra daráltam a robotgéppel, tettem hozzá színtelen keserűmandula aromát, és vizes kézzel addig gyúrtam, amíg összeállt. A kezemet közben többször bevizeztem. Mennyiségeket nem tudok írni, én közben kóstolgattam, hogy elég édes-e.
2 megjegyzés:
Megsütöttem, naaaaagyon finom lett. Zsú
Örülök Zsú :-)
Megjegyzés küldése