Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. február 9., hétfő

Egy jó kis nyakleves"Hol a boldogság mostanában?
Barátságos meleg szobában"

És ha a barátságos, meleg szobához egy finom meleg leveske is adódik, a világ nekem gömbölyű.

A nyakleveshez egy pulykanyakat feltettem főni annyi vízben, amennyi jól ellepte. Tettem hozzá sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelbimbót, vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, sót, borsot, gyömbért, szerecsendiót, sáfrányt, és addig főztem, amíg a hús majdnem puha lett. Akkor adtam hozzá kockára vágott krumplit, gombát, zöldborsót, négy csirkemájat, és készrefőztem.
Csigatésztával nagyon finom volt.

A csirkemájból másnap pástétomot készítettem, a recept majd jön.


6 megjegyzés:

KataKonyha 2009. február 10. 11:36  

Igen, igen! Én is nagyon szeretem ezt a levest!

cukroskata 2009. február 10. 16:06  

Jól tud esni ilyen utálatos időben. Meg máskor is :-)

Wienermädel + Co 2009. február 12. 20:47  

Eine feine Suppe, würde mir auch gut schmecken

Böbe 2009. február 18. 14:52  

jó kis húsos libanyak. egyszer már a töltött verziót is ki kéne próbálnom...

cukroskata 2009. február 18. 15:12  

Ez most pulykanyak volt, de a libanyak is nagyon finom. Nagymamám gyakran csinált töltött libanyakat. A sólet tetejére tette, és úgy sült meg. Én is készülök rá, hogy egyszer megcsinálom :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP